Bel Ons of Mail ons

'Honderden gasten online, maar de kassa's dan?'

klantcase: 't Blauwe Theehuis Amsterdam

Livestreaming van DJ Sessies, honderden bezoekers die willen Facebooken, Tweeten en whatsappen en de kassasystemen moeten blijven draaien. ’t Blauwe Theehuis Amsterdam moet overal op voorbereid zijn.

De uitdaging

’t Blauwe Theehuis in het Vondelpark in Amsterdam is van oudsher een druk bezochte horecagelegenheid met een groot terras. Natuurlijk willen alle gasten gebruik maken van het gratis wifi netwerk en moeten alle kassasystemen (bedraad en wireless) goed blijven werken tijdens piekuren.

Ook tijdens evenementen waarbij livestreaming geboden wordt moeten de kritieke processen blijven functioneren.De kritieke processen in ’t Blauwe Theehuis bestaan onder andere uit pinterminals, losse kassasystemen, kantoorcomputers en muziekcomputers. Deze dienen ten alle tijde beschikbaar te zijn om de klanten te kunnen bedienen. Daarnaast dient er een sterk wifi netwerk te zijn dat zowel binnen als buiten een stabiel signaal geeft.

Een managed netwerkoplossing

De oplossing

Hoe zorg je ervoor dat je bezoekers maar bovenal jezelf als horeca eigenaar tevreden blijft? microDOT leverde haar diensten microFI en microNET.

Door het inzetten van een microNET USG worden aparte VLAN’s op aparte subnets gemaakt. Wat betekent dat de kritieke bedrijfsprocessen afgescheiden worden van het netwerk dat klanten gebruiken, de beveiliging en stabiliteit neemt hierdoor sterk toe. ’t Blauwe Theehuis kan hierdoor ook bepalen hoeveel bandbreedte op de internetlijn ter beschikking wordt gesteld aan haar gasten.

Met de plaatsing van enkele microFI accesspoints wordt een stabiel beveiligd gastnetwerk ingesteld. Een netwerk dat tevens via de Outdoor Accesspoint het hele terras van ’t Blauwe Theehuis kan bedienen.

Door de ‘guestcontrol’ functie van microFi worden gasten na het accepteren van de gebruiksovereenkomst van het wifi-netwerk doorgestuurd naar de website van ’t Blauwe Theehuis waar eenvoudig dagspecials of evenementen gepromoot kunnen worden.

Betere beveiliging, een stabieler netwerk en een nieuw promotiekanaal helpt ’t Blauwe Theehuis naar de toekomst.

Bent u geïnteresseerd in een microDOT dienst? Vraag een offerte aan

Offerte aanvragen